Zeer leerzaam, inspirerend en vooral ook leuk en herkenbaar.

MetaSales

LE-Behaviour-Partner-MetaSales

MetaSales en de mens. Cultuurverandering: weten wat je doen moet om relaties te behouden en nieuwe klanten te verwerven, geeft innerlijke rust, zelfvertrouwen en voorkomt ‘vluchtgedrag’ als het allemaal even wat tegenzit. Ervaren professionals coachen, inspireren, motiveren en nemen barrières weg door het delen van hun kennis, kunde en ervaring in de praktijk. De praktijk is nou eenmaal de beste leerschool. Daar kan geen ‘school’ tegenop. Dit vormt de basis voor persoonlijke ontwikkeling, groei en rendement.

Om mensen in beweging te krijgen, moet je weten wat hen tegenhoudt.

De MetaSales filosofie en aanpak staan voor een verhoging van de klantgerichtheid, resulterend in het vergroten van omzet en marge. Dit doel is niet direct realiseerbaar. Eerst moet er verandering in het bewustzijn en gedrag plaatsvinden. Om te kunnen komen tot een objectieve waarneming en om een beter inzicht in de gewenste en de ongewenste gedragsverandering met betrekking tot de klantgerichtheid – en het daar consequent naar handelen – te verkrijgen, vormt competentiemanagement een essentieel onderdeel van de aanpak van MetaSales.

LE-Behaviour werkt samen met MetaSales voor de ontwikkeling van workshops met als thema’s: klantgerichtheid, onderhandelen en verkoopvaardigheden. Geert-Auke Westra en George Wesseling verzorgen deze workshops als coach of trainer.

George Wesseling

LE-Behaviour-Partner-MetaSales-George-Wesseling-2Zijn verkoopcarrière kent een achtergrond in de automatisering, de reclame en de zakelijke dienstverlening.

Enthousiasme, creativiteit en gedrevenheid zijn o.a. karaktereigenschappen, waarmee ik mensen en organisaties op een positieve manier in beweging zet.

Op het gebied van commerciële vraagstukken word hij veelvuldig door investeerders en participatiemaatschappijen geconsulteerd en ingezet.

Stuur een bericht aan MetaSales

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Partner

Onderwerp

Uw bericht