Zeer leerzaam, inspirerend en vooral ook leuk en herkenbaar.

Teamscan

Teambuilding met LE-Behaviour teamscan

Deze teamscan is een spin-off van de gedragstijl metingen. De gedragstijlscan is door LE-Network geautomatiseerd. Hierdoor is de mogelijkheid ontstaan om de gedragstijl van een collectief te genereren: de teamstijl scan.

Wat is het gemiddelde gedrag van de groep? Welnu: het gemiddelde gedrag van de teamleden. Dit gemiddeld teamgedrag verandert als er teamleden vertrekken of bijkomen. Voor de effectiviteit van uw werk of opleiding is het nuttig om te weten wat voor type mensen zich in uw directe omgeving bevinden. Bovenal het inzicht in hoe anderen uw gedrag zien.

Ook voor het begrijpen van groepsprocessen is de gedragstijlscan een prima instrument om de analyse mee te beginnen. Onze ervaringen met groepen (onder andere studenten leerbedrijven) zijn in dit verband bepaald opmerkelijk te noemen.

Het is namelijk makkelijker scherpe kantjes van je eigen gedrag af te halen dan iemand anders zijn gedrag te veranderen.

De kern van een team is in onze ogen “onderlinge loyaliteit”. Dat vergt een houding die ook gericht is op synergie zoals: elkaar willen aanvullen, fouten helpen voorkomen of samen sterk staan. Over het maken van een team heeft Marc Lammers, de succesvolle voormalige dameshockey coach, een prachtig boek geschreven, met daaraan gekoppeld een website, met een prachtige video over teambuilding, waarin de kern blijkt als Al Pacino zegt: “That’s a team gentlemen. Either we heal together or we die as individuals.” (Zie: dit fragment van teambuilding in de film Any Given Sunday van Al Pacino). Dit fragment sluit aan bij de praktische waarde van de test: begrip voor gedrag van anderen.

 Gedragstijlscan opties

 

Vraag uw account aan

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Kies uw gewenste account*:

Akkoord licentieovereenkomst*:

Uw opmerking